Blommor och dekorationer

Att ordna och ge blommor och dekorationer till begravningen är ett sätt att visa sina känslor och att lämna vackra minnesbilder. Vanligt är att flera går ihop om en krans eller bukett och att man skriver en hälsning på ett kort eller ett band.

Kistdekorationer
Kistdekorationer är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång och avgör vilket totalintryck man skall få av rummet där ceremonin hålls. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga. Även om det finns många traditioner kring kistdekorationerna så har de numera utvecklats till att bli mycket mer personliga och fria.

Sorgearrangemang
Sorgearrangemanget är en annan viktig del i arrangemanget kring en begravning och det ska helst efterlämna ett ljust minne hos de anhöriga. Det finns många traditioner kring sorgearrangemangen, men de har precis som kistdekorationerna blivit mycket mer personliga och fria.

Kondoleansblommor
Kondoleansblommor skickas oftast före begravningen hem till anhöriga och familj som förlorat en av sina nära eller kära

Blommogram till begravning
När du beställer blommor till en begravning är det viktigt att ange den avlidnes namn, kyrka eller kapell, ort samt tid. Order till begravningar bör göras senast 2 dagar före

Handbukett
En liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig och det är idag lika vanligt att män som kvinnor använder det som en hälsning.

På den här sidan har vi samlat bilder och information för att ge idéer och inspiration >>